Clapham

Clapham | Images | |
  • - marchini-architecture.com, - Clapham, - rear extension, - glass roof, - garden room, - sliding folding doors
  • - marchini-architecture.com, - Clapham, - rear extension, - glass roof, - garden room, - sliding folding doors
  • - marchini-architecture.com, - Clapham, - rear extension, - glass roof, - garden room, - Crittall windows, - patent glazing
  • - marchini-architecture.com, - Clapham, - quirky living room, - eclectic, - vintage coffee table, - Ingo Maurer light
  • - marchini-architecture.com, - Clapham, - vintage dressing room
  • - marchini-architecture.com, - Clapham, - fireplace
  • - marchini-architecture.com, - Clapham, - child's bedroom, - children's room
  • - marchini-architecture.com, - Clapham, - bathroom detail, - quirky bathroom decoration, - vintage bathroom decoration
  • - marchini-architecture.com, - Clapham, - rear extension, -Crittall windows, - glass roof, - garden room, - patent glazing, - lightwell
  • - marchini-architecture.com, - Clapham, - rear extension, - romantic garden, - lush garden, - pergola, -
  • - marchini-architecture.com, - Clapham, - water feature, - garden detail
  • Clapham

    Eclectic & romantic

    Clapham

    This terraced Victorian three storey house was completely renovated for a young family. As well as reorganising the internal space and extending out, we looked after the interior and garden design.

    The main structural work was at the back of the property where we built a new glazed garden room adjoining the kitchen for informal dining, lounging and entertaining. Glass doors have been used to blur the boundary between interior and garden, allowing the spaces to flow into each other. Elsewhere we’ve reorganised the layout of rooms and added a large glass insert into the wall between the formal reception room and hallway to bring in more daylight. The basement is now a family TV room and den, while the bathroom has been completely refurbished with marble surfaces and a contemporary/traditional feel – and a steamroom! Outside, the garden has been redesigned and now acts as a counterpoint to the crisp, modern rear extension, with lushly romantic, organic planting in a green and white scheme. The garden is now open to view each year via the National Garden Scheme and is regularly visited by horticulture tours.